miercuri, 15 septembrie 2010

Şoferii de microbuze, somaţi din nou


Până mâine, administratorii de rută trebuie să ajungă la o înţelegere amiabilă cu şoferii de microbuze ca aceştia:
• să respecte limitele de viteză,
• să nu fumeze la volan,
• să nu asculte muzică,
• să vorbească respectuos cu pasagerii.
În caz contrar administratorii vor fi forţaţi de Primărie să aplice sancţiuni, chiar şi până la concedierea şoferilor.
„În momentul în care ne-am obligat să prestăm servicii de transport, ne-am obligat şi să respectăm Regulamentul circulaţiei rutiere”, a declarat primarul Dorin Chirtoacă la o şedinţă cu patronii de maxi-taxi. „Se crează o impresia că dăm vina unii pe alţii. Patronii pe şoferi, iar şoferii pe pasageri. Am impresia că cei trei lei sunt mai importanţi decât comportamentul faţă de pasager”, a adăugat edilul.
Părţile au convenit că microbuzele vor opri doar în locuri stabilite. Indicatoarele urmează a fi instalate până pe 15 octombrie, când intră în vigoare înţelegerea. Mai mulţi administratori de rute au pus la îndoială că aceasta ar fi o idee bună. Dacă mai multe microbuze ar staţiona simultan în staţie, se va crea haos, ambuteiaje, au spus aceştia.
Un alt lucru convenit este că, până la 1 octombrie, în fiecare microbuz va fi afişat orarul cursei respective. Decizia despre numărul pasagerilor care vor avea voie să circule în picioare se va decide la o altă şedinţă.
De la începutul anului, în capitală au fost înregistrate aproape 50 de accidente cu implicarea maxi-taxiurilor, în urma cărora peste 100 de persoane s-au ales cu traumatisme, iar doi oameni au murit.
Sursa:  Info-Prim Neo

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu