luni, 11 octombrie 2010

Gingiile sangerande

Va dor gingiile? Sunt putin umflate, rosii si sangereaza usor? 

In cazul gingiilor sangerande e aproape sigur ca suferiti de gingivita. Primul lucru pe care il puteti face e sa va concentrati la un periaj eficient si atent, daca e posibil, dupa fiecare masa, deoarece inflamareaa gingiilor e cauzata de placa bacteriana (strat moale de alimente depuse pe dinti dupa masa).

Atentie! Gingiile sangerande sau gingivita este primul semn al bolii parodontale, care poate duce la pierderea dintilor si poate cauza probleme grave de sanatate, precum bolile cardiovasculare.

Cateva solutii naturale care pot ajuta foarte mult la diminuarea sangerarii gingiilor, mai exact: o ingrijire naturala a gingivitei.

Aromaterapia - Aplicati 2 picaturi de ulei esential, ulei din arbore de ceai sau de dafin pe zona afectata de trei ori pe zi timp de 3 zile.

Hidroterapia – Combinati parti egale de apa de musetel si apa de lavanda. Efectuati doua spalaturi ale gurii pe zi pana gingiile nu mai sangereaza.

Suplimente alimentare pentru gingii inflamate - Vitamina C (1.000 mg pe zi) si / sau coenzima Q10 (60 mg pe zi).
Inflamarea gingiilor este una dintre simptomele carentei de vitamina C. Cand aceasta se prelungeste, poate duce la scorbut si la pierderea dintilor.

Sfaturi pentru un periaj corect cand suferiti de gingii sangerande 

Igiena dentara este cruciala, pentru ca placa bacteriana este cea responsabila pentru inflamatia gingiilor.

Cand va spalati pe dinti, faceti-va un obicei din a aplica pe perie o picatura de ulei esential de arbore de ceai, inainte de pasta de dinti.

Puteti face si o baie a gurii cu ulei din seminte de susan, datorita proprietatilor dovedite ale acestuia .

Evitati utilizarea zilnica a unei paste de dinti abraziva care poate deteriora smaltul dintilor.

Curatenia gurii trebuie sa fie completata prin folosirea atei dentare, care este singura care poate desprinde depozitele de alimente dintre gingii si dinti.

De asemenea, pentru a vindeca gingiile sangerande, puteti apela la medicul stomatolog pentru un detartraj sau pentru medicatie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu