luni, 11 octombrie 2010

Supa de vara cu legume

PREPARARE: 25 MIN
GATIRE: 25 MIN


  • Spanacul si morcovul contin o cantitate mare de caroten, substanta ce protejeaza sanatatea ochilor.
  • Mazarea si morcovul faciliteaza eliminarea substantelor de balast.


PENTRU 4 PORTII

500 g spanac
2 dovlecei mici
200 g mazare boabe, o ceapa
200 g morcovi
1/2 legatura de verdeturi mixte
30 g unt, o lingura de faina
2 cuburi-condiment pentru supa de legume
2 linguri de smantana pentru gatit
sare, piper macinat
  1. Se alege spanacul, se spala bine si se toca mare.Se spala dovleceii, li se indeparteaza capetele si se taie in fasii inguste.Se spala morcovul si mazarea, iar morcovul se curata si se taie in cubulete.Se curata ceapa si se taie marunt.Se spala verdeturile, se usuca si se taie marunt.
  2. Se caleste ceapa in unt, la foc mediu, pana se inmoaie.Se adauga legumele pregătite si jumatate din verdeturi si se calesc la foc mic timp de 3 minute, amestecand continuu.
  3. Se presara faina si se mai prajeste un pic, amestecand continuu.Se adauga un lintru apa si cuburile-condiment si se da in clocot.Se acopera si se fierbe la foc mic timp de 5 minute, pana cand se înmoaie mazarea.
  4. Se adauga smantana si se amesteca bine.Se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust, iar inainte de servire se presara deasupra verdeturile ramase.

   !!! La aceasta supa se pot folosii si verdeturi congelate, daca nu aveti proaspete. ;)  

                             Sper sa va placa si.... POFTA BUNA!

                                                                                      


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu