miercuri, 19 octombrie 2011

Poiana Brasov


   Poiana Brasov este o statiune din judetul Brasov, renumita pe plan international pentru conditiile favorabile practicarii sporturile de iarna. Ea dispune de 12 partii de schi cu grade diferite de dificultate, terenuri de sport, un lac, discoteci, baruri si restaurante. Oferta de cazare in Poiana Brasov este generoasa si asigurata de hoteluri de lux, pensiuni, vile sau cabane.

   Plecand din statiunea Poiana Brasov se poate ajunge la cabanele de pe Postavarul (1.602 m) si Cristianu Mare (1.704 m), precum si la Cetatea Rasnovului (secolele XIV-XVII), aflata la 14 km distanta. Se pot organiza excursii cu scopul vizitarii monumentelor istorice si de arta din orasul Brasov: turnurile si bastioanele vechilor fortificatii ale orasului (secolul XV), Biserica Sf. Bartolomeu (stil gotic timpuriu - secolul XIII), Biserica Neagra (stil gotic, ridicata intre anii 1385-1476, adaposteste o colectie de carpete orientale si cea mai mare orga din Europa), Casa Sfatului (sec. XIV-XVIII) - in prezent muzeu si multe alte case si biserici datand din secolele XIV-XVIII.
   Poiana Brasov este de asemenea recomandata pentru tratamentul nevrozei astenice, a starilor de epuizare si surmenaj fizic si intelectual, a anemiilor secundare, a bolilor endocrine si ale aparatului respirator. Deseori, iarna, temperatura ajunge la -15oC.







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu