marți, 18 octombrie 2011

Top 4 cele mai interesante inventii in 2011

Anul 2011 s-a dovedit prolific pentru inventatorii din lumea intreaga. Expozitiile de specialitate au fost ticsite cu gadgeturi dintre cele mai spectaculoase, printre care se numara cateva cu adevarat utile si interesante. Descopera, in continuare, patru dintre cele mai fascinante inventii in 2011!

1. Autobuzul pe sub care trec masini

Ultima inventie de provenienta chinezeasca este autobuzul pe sub care pot sa circule masini. In 2011, creatorii sai au dezvaluit primele imagini si informatii care par promitatoare: pe langa beneficiul adus traficului rutier, autobuzul este dotat cu panouri solare si are o capacitate de pana la 1200 de pasageri.2. Maneca armata

Un gadget ideal pentru politisti, aceasta inventie, apartinand cameramanului David Brown, este echipata cu un dispozitiv care emite socuri electrice, cu o camera video si cu un laser. Inventatorul declara ca a lucrat 7 ani la crearea manusii armate, concepand 30 de modele diferite inainte sa se opreasca la cel pe care l-a dat publicitatii.

3. Google Prius

Gigantul Google lucreaza, in prezent, la crearea unui sistem care sa permita automobilelor sa se conduca singure. Testele sunt realizate asupra unei masiniToyota Prius si presupun colectarea de date de pe o anumita ruta - cum ar fi semnele de circulatie - pentru ca software-ul sa permita masinii sa functioneze autonom, cunoscand eventualele dificultati. In cazul in care se va dovedi functional, acest sistem ar trebui sa reduca numarul de accidente rutiere.

4. Automobilul care zboara

In 2011 va fi lansat si primul autombil care zboara. Acesta poate fi folosit atat ca masina, cat si ca avion, si va fi disponibil pentru suma de 194.000 dolari.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu